Burrito tekerő versenyen mérkőztek meg a sztárok

Tequila, burrito, viva la Mexico! Sarka Kata, Tolvai Reni, Kállay-Saunders András és Sipos Tomi a budapesti télbe idézte a napfényes Mexikót. Sztárjaink egy nagy burrito tekerő bajnokságon mérkőztek meg egymással, ahol a hangulatot autentikus latin-amerikai dallamok és tequilás koktélok tették különlegessé.

 

Grillezett zöldség, sültbab püré, csirke- és marhahús, sajt, saláta, avokádókrém, pico de gallo és az elmaradhatatlan tortilla – ezekből az alapanyagokból gazdálkodhatott minden sztár. Az azonos hozzávalókból azonban mindenki egészen egyedi burritót alkotott, így az eredményhirdetésnél a főszakács végül négy kategóriában hirdetett győztest.

 

elkeszultek_az_egyedi_burritok

 

Sarka Kata otthonosan mozog a konyhában, így a csípős mexikói finomság sem fogott ki rajta. A talpraesett anyuka igazán testhezálló kategóriában győzedelmeskedett, elnyerve a legcsinosabb burrito címét.

 

„Nem eszem semmiféle lisztes dolgot, de minden hozzávalót megkóstoltam, így döntöttem el, hogy mi kerül bele a burritóba. A végére olyannyira belejöttem, hogy azt tervezem, otthon a családomat is meglepem egy mexikói vacsorával. Bár tequilát már nagyon régóta nem ittam, most kivételt tettem, és megkóstoltam például a kis kapszula formájú koktélokat, amelyek meglepően finomak voltak” – mondta el Kata.

 

Sipos Tomi nemcsak a feladatra, de a hangulatra is ráérzett. A zenész annyira magabiztosan rakta össze a mexikói finomságot, hogy közben még énekelni és táncolni is volt ideje. A laza stílus és az előre átgondolt kivitelezés pedig meghozta a várt sikert: a verseny legfinomabb burritóját Tomi tekerte.

 

„Egy kicsit sem lepődtem meg, hogy az enyém lett a legburritóbb burrito. Nagy kedvencem a mexikói konyha, komoly stratégiával vetettem bele magam a tekerésbe, nem csak úgy beledobáltam mindent. Mondjuk a verseny előtt legurított el Jimador koktél is segített a kompozíció összeállításában” – mesélte Sipos Tomi, aki a tekerés után a koktélkeverésben is kipróbálta magát.

 

A saját bevallása szerint folyton diétázó és csak vasárnap „bűnöző” Kállay-Saunders András a legszorosabb burritót készítette el, míg Tolvai Reni a legrusztikusabb kreáció címet zsebelte be.

 

Míg sztárjaink a mexikói ételeket tekerték, Torres Dani autentikus gitárszólóval szórakoztatta a meghívottakat a Tacos Locosban. A „csípős hangulatot” Keresztes Ferenc világbajnok tequila mixer csillapította hűsítő koktélkülönlegességekkel. A mixerkedéshez Sipos Tomi és Tolvai Reni is kedvet kapott: licsi, cseresznye, lime, valamint 100% kék agaveból készült tequila felhasználásával nem mindennapi koktélt kevertek, amelyet folyékony nitrogénnel hűtöttek le.

 

Ahogy a sztárok, úgy az el Jimador csapata is a mértékletes alkoholfogyasztás híve.

 

Posted on 2014-01-29 in Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top