Budapestről ír a tehetős német utazók lapja

A müncheni székhelyű Holiday & Lifestyle magazin évente négyszer jelenik meg, számonként 70 ezer példányban.

 

articleA lapot azzal a céllal alapították 2003-ban, hogy Németország legtehetősebb társadalmi rétegét utazási és életmóddal kapcsolatos tanácsokkal lássa el. Az igényes lap célja azóta sem változott: az olvasókat hasznos tippeket látják el, hogyan színesíthetik életüket és szerezhetnek különleges élményeket az igényeikhez igazodó szolgáltatásokkal. Nem csoda, hogy a lap témái között az utazás kiemelt szerepet kap.

 

Németországban a magas színvonalú szolgáltatásokat igénybe vevő célcsoportok számára a mai Budapest sok esetben még felfedezésre váró terület, ezért jelentős eredmény, hogy fővárosunk bekerült a magazin által javasolt úti célok közé. A több mint 14 millió forint médiaértékű, kedvcsináló, képekkel illusztrált 7 oldalas cikk, a budapesti nyár hangulatát idézve vezeti körbe az olvasót fővárosunkban, ahol a szerző szerint a fürdők, a kávéházak és a Duna a legmeghatározóbb látnivalók. Ugyanakkor az építészet ismert és kevésbé ismert remekművei, a szecessziós alkotások, a zsidó negyed hangulata, a különlegesen kialakított éttermek, a Margitsziget fái, a budai és a pesti oldal különbözősége mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az utazó egy élénk és sármos város emlékével térjen haza.

 

Az MT Zrt. németországi képviselete a megjelenést információkkal, tippekkel és képekkel segítette, ahogy a Hamburger Abendblattban július 2-án megjelent féloldalas cikket is. Az ugyancsak 14 millió forint hírértékkel bíró írás a 237 ezer példányban megjelent utazási melléklet szintén Budapest sármos oldalát emeli ki. A szerző szerint,- aki a 6 hasábos cikkben az olvasót valamennyi fontos látnivalónkhoz elkíséri – Budapesten a múlt és a jelen, a modern és a tradicionális jegyek kettősége meghatározó és felejthetetlen emléket nyújt.

 

Egy Németországban kevésbé ismert témát, a Kis-Balaton különleges természeti értékeit mutatja be Thilo Scheu újságíró és blogger az egyik legnagyobb német internetes szolgáltató, az 1und1.de platformján, az Utazás blogban. A megjelenés érdekessége, hogy ezen a felületen kizárólag különlegesnek tartott témákat mutatnak be. A szép, színes képekkel illusztrált, kedvcsináló írás szerzője 2013-ban az MT Zrt. és a PA Tourisitik meghívására járt hazánkban. A cikk itt elérhető: http://home.1und1.de/themen/reise/blog/14bddfm-gross-reise-plattensee-ungarn

 

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 

Posted on 2014-07-14 in Média

Share the Story

About the Author

Back to Top