Bringaparkot adtak át Balatonkenesén

Újabb attrakcióval bővült a Balaton régió kerékpáros kínálata – jelenti a Magyar Turizmus Zrt.

 

Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága. Balatonkenesén, szeptember 22-én átadták az ország első kerékpáros élményparkját. Az Új Széchenyi Terv keretein belül megvalósult projekt elsősorban a családos és kerékpáros turisták számára készült, de bárki kipróbálhatja milyen, igazi terepakadályok között hajtani. A pálya minden téren megfelel a modern kor követelményeinek: amellett, hogy teljes mértékben biztonságos, a legmodernebb technikai vívmányokkal színesíti a tekerés élményét (fejre szerelhető kamerák, elektronikus köridő-mérő rendszer).

 

A bringa élménypark mellett kerékpáros szolgáltató központ is épült, ahol kerékpárszervizre, és –kölcsönzésre, e-bike feltöltésre nyílik lehetőség, emellett zárható kerékpártároló, zuhanyzó, öltöző, mosdó és wifi pont is a túrázók rendelkezésére áll. A projekt részeként két új kerékpáros túraútvonalat is kijelöltek Balatonkenese környékén, tovább bővítve az egyébként is igen gazdag balatoni kínálatot.

 

A Balaton régió turisztikai kínálatában évről évre nagyobb szerep jut a kerékpározásnak köszönhetően a különböző fejlesztéseknek és a páratlan természeti adottságoknak, melyeket két keréken könnyebb megközelíteni, mint gyalog vagy autóval. Tavasztól őszig egyre többen keresik fel a tavat kerékpározás céljából, s tekernek végig egy-egy túraútvonalat vagy akár az egész Balatont. A balatonkenesei Bringaparkhoz hasonló új attrakciók jelentősen hozzájárulnak a kerékpáros ágazat további népszerűsítéséhez.

 

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 

Posted on 2014-09-26 in Itthon

Share the Story

About the Author

Back to Top