Bővít a hazai SAP

SAP_AppHaus_logo

Budapest—Átadták az SAP új irodaépületét a budapesti Graphisoft parkban. A 120 embernek helyet adó új irodára az üzleti szoftvercég bővülése miatt volt szükség. A vállalatnál továbbra is zajlik létszámbővülés, hamarosan egy új szolgáltatási központot építenek fel Budapesten.

Új fejlesztési környezet

A szoftverfejlesztők számára itt kialakított ún. „Apphaus” környezet szokatlannak számít a hazai piacon.

Lényege, hogy a kreatív munkát végző szoftverfejlesztők munkakörnyezetüket tetszőlegesen és könnyedén változtathatják át egy adott szituációnak vagy munkamódszernek megfelelően.

A most átadott, 1800 nm2-es iroda egyben zászlóshajója kíván lenni az ún. design thinking módszertan magyarországi elterjesztésében. Ezt a problémamegoldási, termékfejlesztési megközelítést több neves külföldi egyetemen oktatják, és az SAP is használja a mindennapi munkájában.

Új központ is épül

Az SAP Hungary Kft.-nél idei évben a létszámbővülés meghaladta a 20%-ot. Az évet 500 fővel kezdte a szoftvercég, és mára több mint 600, magasan képzett szakembert foglalkoztat a hazai szoftverértékesítés, tanácsadás, oktatás mellett a főként exportpiacra dolgozó támogatási és fejlesztési központjaiban. Ehhez jön majd hozzá egy, hónapokon belül megnyíló európai szolgáltatóközpont.

A 2005-ben Budapesten alakult fejlesztési részlegénél mára több mint 250 szakértő dolgozik többek közt a logisztikai megoldások, a vállalati mobilalkalmazások fejlesztésén, a terméklokalizációkon, a hazai, és világpiac számára. A hazai központ a nemzetközi fejlesztési hálózat része.

„Az itt fejlesztett megoldásokat a világ minden kontinensén használják már a vállalatok. Az új iroda kreativitást serkentő atmoszférája hozzájárul, hogy vonzóbb munkakörnyezetet tudjunk biztosítani a jövő munkavállalói számára, és még innovatívabb szoftvereket fejlesszünk ügyfeleink számára”- mondta el Markus Hilken, az SAP fejlesztési központjának igazgatója.

Az SAP Hungary Kft. tavalyi évben 17,5 milliárd forint árbevételt ért el, Magyarországon az üzleti alkalmazások legnagyobb szállítója. Anyacége, az SAP SE a világ legnagyobb üzleti szoftvervállalata, mely 66 000 embert foglalkoztat több mint 130 országban.

Posted on 2014-10-16 in Média

Share the Story

About the Author

Back to Top