Bódis Ricsi versenyét elmosta az eső

bodis

 

Igazán jó lendülettel folytatódott az asseni versenyhétvége a Talmácsi Racing fiatal versenyzője számára, hiszen a motoron elvégzett apróbb finomítások következtében még inkább érezte a motor elejét, ami köridején is egyből meglátszott. A szárazon zajló időmérő edzésen jó ideig a legjobb 10 között volt, majd végül a 15. rajtkockát sikerült megszereznie.

 

Ahogy közeledett a verseny időpontja, egyre csak gyülekeztek az esőfelhők a pálya fölött, és mikor a Superstock600 kategória versenyzői a rajtrácsra igyekeztek, egyszer csak leszakadt az ég. Esős versenyt hirdettek, majd látva, hogy minden csapat száraz futamra készült, illetve az eső sem akart csillapodni, 3 perccel elhalasztották a rajtot. A magyar csapat szerelői maximálisan felkészültek voltak. Profizmusukat mutatja, hogy már az eredeti időpontra tervezett rajtra elkészültek a motor esős beállításaival és a gumicserével.

 

Nem sokkal 6 óra előtt végül megkapta a mezőny a zöld jelzést, és elindult a 13 körös verseny. Ricsi nagyon óvatosan kezdett, mivel karrierje folyamán még sosem versenyzett vizes körülmények között, így nem volt korábbról ilyen jellegű tapasztalata. A versenytáv felénél a műszerfal kisebb beázása is nehezítette a helyzetét, minek következtében apróbb elektronikai problémákkal is meg kellett küzdenie, de becsülettel helyt állt és végül célba ért a 24. helyen.

 

Bódis Richárd:

Az időmérőn minden a lehető legjobb irányban haladt, aztán jött az eső, és keresztül húzta a dolgokat. Látva a hatalmas mennyiségű vizet a pályán, a célom az volt, hogy minél több tapasztalatot szerezzek, hiszek korábban még nem versenyeztem ilyen körülmények között. Hogy ezt a feladatot teljesíteni tudjam, talán kicsit óvatosabban is mentem, de legközelebb már sokkal többet vállalnék.

 

Talmácsi Gábor:

Nehéz feladat volt Ricsi számára a verseny teljesítése, mert karrierje folyamán esőben még nem versenyzett. Most 13 kör alatt megtapasztalhatta, hogy milyen vizes körülmények között motorozni. A csapat munkájával iszonyatosan elégedett vagyok, a rajtrácson nyújtott szervezett és villámgyors teljesítményük előtt pedig le a kalappal.


Posted on 2014-04-28 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top