Bódis Richárd: „Egészen máshogy kell motorozni itt a 600-as motorral”

foto01

 

Nagyon pozitív emlékekkel tért vissza Imolába a Talmácsi Racing ifjú versenyzője, Bódis Richárd, hiszen tavaly éppen ezen a pályán tudta megszerezni első dobogós helyezését a European Junior Cupban. A 19 éves tehetség abban bízott, idén, a 600-as motor nyergében is gyorsan ráérez majd a pálya trükkjeire, ám egy 30 perces edzésnél ehhez nyilvánvalóan több időre van szüksége.

 

Péntek reggel nagyon kellemes időre ébredt a paddock, egyedül a nyárfa virágzása zavarhatta valamelyest a Superbike világbajnokság mezőnyét, ami már-már olyan érzetet keltett, mintha a hó esne Imolában. A hétvégén a világbajnoki sorozat negyedik fordulóját rendezik az olasz ringen, ami egyben az egyik fő betétsorozatként futó FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság harmadik versenyhétvégéje. Idén ebben a versenyszériában szoríthatunk a világbajnok Talmácsi Gábor ifjú mentoráltjáért, Bódis Ricsiért, aki a pénteki első szabadedzésen egy 25. hellyel nyitotta a hétvégét, és a boxkiállást követően folyamatosan tudott gyorsulni.

 

Az előzetes programterv szerint késő délután még egy második szabadedzés is várt volna a mezőnyre, ám ezt végül a sorozatos csúszások miatt szombat reggelre halasztották és 15 perccel megrövidítették. Már a Superbike második szabadedzése is később kezdődött néhány perccel az előre tervezettnél, utána jött egy piros zászló, újraindították az edzést, majd megint egy piros zászló, miután a 4. kanyarban eltört az esőelvezető csatorna fedele. A versenybíróság végül úgy döntött, hogy biztonsági okokból törlik a mai nap további programjait, mivel a teljes körű javítás több időt vesz igénybe és alapos munkát akarnak végezni a versenyzők biztonsága érdekében.

 

Ricsiék második szabadedzését így szombat reggel 8:15-re tették át és sajnos 15 perccel megrövidítették, hogy tartani tudják a holnapi programokat.

 

Talmácsi Gábor, csapatfőnök

„Azzal, hogy törölték a második szabadedzést, és áttették holnapra, így zsúfoltabb lesz a szombati nap. Ricskó rossz sebességi fokozatokat használt az első szabadedzésen a pálya egyes kanyarjaiban, amivel nagyon sok időt veszített, de átbeszéltük a dolgokat és holnapra változtatunk az áttételen is, hogy ezt a hibát megszüntessük. Tudatos munkával folytatjuk a holnapi napon, és biztosak vagyunk abban, hogy fog tudni gyorsulni Ricsi.”

 

Bódis Richárd

„Nagyon szép emlékeim vannak tavalyról erről a pályáról, és nagyon vártam már, hogy újra motorra ülhessek itt Imolában. Azonban rögtön az edzés elején nyilvánvalóvá vált, hogy egészen máshogy kell motorozni ezen a pályán a 600-as motorral, mint az 500-sal, így ezt szoknom kell még, hisz a tavalyi tapasztalatokat nem tudom most alkalmazni, kamatoztatni. A reggeli szabadedzésen nem volt ideális a motorom áttétele, ami miatt nem a megfelelő sebességi fokozatokban tudtam fordulni a lassabb kanyarokban, így a kigyorsításoknál rengeteg időt vesztettem. Gáborral és a szerelőkkel átbeszéltük a dolgokat, és tudjuk, hogy milyen változtatásokra van szükség ahhoz, hogy előre tudjunk lépni.”

 

Posted on 2014-05-10 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top