A Tutti Sós-diós karamell fagylaltja aranyérmes lett az Év Fagylaltja versenyen

Az Év Fagylaltja 2015_Sós diós karamell_aranyérem

 

2015. június 3., Rábapatona – Az idén a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szervezésében, immár 17. alkalommal rendezték meg az Év Fagylaltja versenyt. A soltvadkerti Szent Korona Cukrászdában tartott megmérettetésen, az ipari besorolású versenyzők (alapanyaggyártók, -forgalmazók) közül a Tutti Élelmiszeripari Kft. Sós-diós karamell fagylaltja nyerte el az aranyérmet a szabadon választott fagylaltok kategóriájában.

A Tutti Kft. fagylaltporait tekintve a tradicionális értékrendet képviseli – 5 féle csokoládé, 18 tejfagylalt, 27 gyümölcsfagylalt és 6 diabetikus jellegű fagylaltport gyárt és forgalmaz országszerte –, azonban az Év Fagylaltja versenyekre mindig valamilyen különlegességgel készülnek, és számtalanszor díjazottak is voltak már:

2002 Aranyérem – Krémvanília

2004 Aranyérem – Diabetikus vanília

2004 Aranyérem – Eper

2006 Aranyérem – Cappuccino

2008 Ezüstérem – Puncs

2009 Ezüstérem – Grillázs

2010 Bronzérem – Csányi sárgadinnye

2010 Közönségdíj – Csányi sárgadinnye

2014 Bronzérem – Túró

„A Sós-diós karamell fagylaltunk fejlesztése során az összeegyeztethetetlennek tűnő ízeket sikerült olyan harmonikussá varázsolnunk, hogy a zsűrit is levettük a lábáról.” – mondta Prohászka Ottó, a Tutti Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Év Fagylaltja versenyen az idén a sárgabarack volt a kötelező íz, emellett egy szabadon választott fagylalttal indulhattak a résztvevők. 41 csapat nevezett 2-2 fagylalttal, tehát több mint 80 alkotás közül választották ki a díjazott műveket. Az év fagylaltjának minden esetben egy mestercukrász vagy cukrászat fagylaltját hirdeti ki a zsűri – idén Mányoki Krisztián pátyi cukrász Opera Royal fantázianevű alkotása nyert. A szakmai zsűri elnöke Csuta Zsolt csákvári mestercukrász volt, a társadalmi zsűri tagjai pedig Ákos énekes-előadóművész, Cseh László úszó, Lehoczki Ferenc, a város polgármestere, Frittmann István borász és Liptai Klaudia televíziós személyiség.

Posted on 2015-06-04 in Egyéb

Share the Story

About the Author

Back to Top