A kádból is pálinka folyik!

Magyar_Palinka_Lovagrend

 

Május 15-18. között ismét a Városháza Parkban várja látogatóit a Budapesti Pálinkafesztivál. A rendezvény nyitóeseményén végre a nagyközönségnek is lehetősége nyílik megkóstolni Magyarország pálinkafőzdéinek közös blendjét, az Év Körtepálinkáját. Az első palackot a Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület és az Intim Torna Illegál bontja majd fel. A zenekar azonban más meglepetéssel is készül: esti koncertjükön kádból kínálják majd a pálinkát a nagyérdeműnek.

 

Végre lehull a lepel az Év pálinkájáról, amely hét hazai pálinkafőzde legjobb körtepárlataiból készült. A különleges italt, a Budapesti Pálinkafesztivál május 15-i nyitóünnepségén lehet majd elsőször megkóstolni, ahol az blend első palackját a Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület és az Intim Torna Illegál tagjai bontják meg. S hogy miért e két társaság?

 

A 2004 óta működő Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület célja az, hogy a minőségi Magyar Pálinkákat megismertessék a világgal. Az egyesület feladata a pálinka szakmai érdekeinek képviselete, a pálinkák történelmi hagyományainak ápolása, a pálinka ismertségének növelése. A szervezet az ország ezeréves hagyományait kívánja megismertetni a mai kor emberével, és ezáltal méltó helyre emelni a magyarországi pálinkát.

 

Az Intim Torna Illegál zenekar tagjai is nagy pálinkarajongók, olyannyira, hogy nemrégiben saját pálinkát is készítettek, amellyel a rajongóikat lepik meg a koncertek előtt. A Sanyi Málna, Peti Birs, Janó Szilva, Ádám Barack párlatokat a srácok nem éppen hétköznapi módon, egy kádból kínálják.

 

a_kadbol_is_palinka_folyik

 

„A zenekar egy bohém, mindig jókedvű társaság és ezt a pálinkák ízében is meg akartuk jeleníteni. Ezért van például málna és birs is a készletben. Hogy végül ki melyik párlat mellé adja a nevét, azt teljesen véletlenszerűen választottuk ki. Amikor először felvetettem, hogy a kádból kéne folynia a pálinkának, mindenki képtelenségnek tartotta, aztán vágtunk egy lyukat a kádba és azóta ez a koncertjeink állandó kelléke lett”mesélte Kiss Sándor, a zenekar basszusgitárosa és menedzsere.  

 

A Budapesti Pálinkafesztivál május 15-én 14 órától nyitja meg kapuit. A látogatók több mint 400 féle párlatból válogathatnak majd, a hangulatot pedig többek között a pálinkás káddal felszerelt Intim Torna Illegál fokozza majd.

 

Budapesti Pálinkafesztivál – http://budapestipalinkafesztival.hu/
2014. május 15-18.
 

Posted on 2014-05-09 in Itthon, Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top