A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány üzemelteti tovább a Vörösmarty mozit

Újra nyit a nagy múltú Vörösmarty mozi!
A Fővárosi Közgyűlés Február 25-én döntött arról, hogy a Nemzet Színésze, Törőcsik Mari által alapított Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány üzemeltetheti tovább a 2014 Márciusában bezárt egykori patinás Vörösmarty mozit.  A tervezési és felújítási munkálatok már tavasszal megkezdődnek, ősszel pedig már vendégek előtt is nyitva lesz a felújított filmszínház.
Az alapítvány fogyatékosságban élő személyek számára teremt munkahelyet
A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány célkitűzése, hogy fogyatékosságban élő személyek számára teremtsen munkahelyet. A civil szervezet terve az, hogy a filmvetítés élményét újraértelmezve üzemeltesse a meglévő 2 mozi termet, amely kulturális programok lebonyolítására is alkalmas lesz. Az újonnan nyíló Vörösmarty moziban ugyanakkor kialakítanak egy speciális kávéházat is, ahol megváltozott munkaképességűek számára teremtenek munkahelyet. Az alapítvány emellett rendszerességgel mutatja meg azokat a művészeti tevékenységeket, amelyek fogyatékosságban élő személyek tevékenységéhez köthetők.
A beruházás hazai hírességek macinak elárverezésével kezdődött
A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány tevékenysége azzal vált ismertté, hogy hazai hírességek gyerekkori mackóit és személyes tárgyait gyűjtik össze minden évben, amelyeket egy jótékonysági árverés keretében elárvereznek. A program ötletgazdája a TV2 műsorvezetője Kárász Róbert, aki a macik elárverezéséből eddig több mint 25 millió Forintot gyűjtött össze az alapítvány számára. Tekintettel arra, hogy a mozi teljes körű felújítása, átalakítása megközelíti a 70 millió Forintot, ezért a fennmaradó összeget közel 50 milliót állami forrásból, illetve a hazai üzleti világ támogatásaiból gyűjti össze az alapítvány vezetője.

Posted on 2015-02-26 in Média

Share the Story

About the Author

Back to Top